Duidelijkheid over kosten en verzekering van een uitvaart

Marleen de Wit Uitvaartbegeleiding Kosten en verzekering

De wensen en dus ook kosten van een uitvaart verschillen per persoon. Ieder budget is anders, en dus is mijn uitvaartbegeleiding altijd maatwerk. Transparantie over de financiën vind ik daarbij heel belangrijk. Al tijdens ons eerste gesprek geef ik daarom informatie over de kosten van bijvoorbeeld kisten, de rouwservice, crematoria, uitvaartcentra en andere keuzes. En zo snel mogelijk na dit eerste gesprek ontvang je van mij een duidelijk totaaloverzicht. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Je kiest zelf  je uitvaartbegeleider

Welke uitvaartverzekering je dierbare ook heeft, je bent altijd vrij in de keuze voor een uitvaartbegeleider. Je hoeft de uitvaart dus nooit te laten verzorgen door de begeleider die de verzekeraar  voorstelt. Dit geeft je de vrijheid om de hulp in te roepen van de uitvaartverzorger waarbij je jezelf het prettigst voelt.

Na ons eerste gesprek direct na het overlijden van je dierbare, neem ik contact op met de uitvaartverzekering. Ik regel alle administratieve zaken voor en vul de formulieren in. Hoe de verzekeraar de uitvaart vergoedt, is afhankelijk van het type uitvaartverzekering:

  • Heeft de overledene een kapitaalverzekering of een sommenverzekering, dan keert de verzekering je altijd een geldbedrag uit.
  • Bij een naturaverzekering levert de verzekering in principe diensten. Dit betekent dat de verzekeraar de uitvaart kan regelen. Maar je bent dit niet verplicht. Kies je ervoor de uitvaart door een andere uitvaartbegeleider te laten verzorgen, bijvoorbeeld door mij, dan keert de verzekering een bedrag uit. Dit bedrag verschilt per verzekeraar en is terug te vinden in de verzekeringspolis.