Reacties van nabestaanden

“Marleen heeft de crematie van mijn moeder verzorgd.

Mama lag bij ons thuis opgebaard en elke dag kwam Marleen even langs. Voor mam, maar vooral ook voor ons. Zij is niet alleen professioneel, maar ook emotioneel betrokken. Het voelde veilig, warm en vertrouwd. Elke dag leerde zij onze familie beter kennen. En elke dag kreeg de uitvaart meer vorm. In alle rust. Wij kozen de muziek en zochten teksten en gedichten uit, waardoor het afscheid heel persoonlijk en eigen werd. Al het regelwerk konden we aan Marleen overlaten. Een hele geruststelling, zeker als je wereld net is ingestort.

Uiteindelijk is het precies geworden wat mama mooi had gevonden: een warm huiskamerafscheid met iedereen die haar lief was rondom haar kist, met de muziek, teksten, foto’s en bloemen waar mam zo van hield. Dat geeft een heel fijn gevoel.

Ik zou eerlijk gezegd niet weten hoe ik die zware eerste weken na het overlijden door had moeten komen zonder Marleen. Ze is een enorme steun geweest voor mij en mijn gezin, ook in de periode na de uitvaart. Ik had me geen betere start van de rouwperiode kunnen wensen. Zij heeft een van de grootste verliezen in mijn leven draaglijk gemaakt. Dankjewel, lieve Marleen. Niet alleen voor een prachtig afscheid van mijn mama, maar vooral ook voor het bijstaan van ons gezin.”

Nora Mol-Lagrand  (Twisk, april 2019 )

 

 

Lieve Marleen,

Zo fijn!

Dat je er was om de uitvaart van onze moeder te verzorgen, het voelde gelijk weer vertrouwd, bijzonder en toch gewoon.

Nogmaals, dank je wel!

Lieve groeten,

Gijs

John en Wilma  (Zwaag januari 2020)