Reacties van nabestaanden

Marleen heeft de uitvaart van onze vader verzorgd op 8 juni 2021.

We waarderen haar hulp, zorg en betrokkenheid enorm. Marleen haar persoonlijke benadering maar ook haar meedenken heeft er voor gezorgd dat wij ons in deze moeilijke tijd konden richten op het afscheid zoals vader en wij dat graag wilden. De inzichten, tips en ontzorging van Marleen hebben er voor gezorgd dat hele proces tot en met het afscheid als een mooi geheel is verlopen, met een gedenkwaardig afscheid op een stralende dag.

Bedankt Marleen,  je inlevingsvermogen, zorg, betrokkenheid en persoonlijke benadering hebben voor ons als familie heel veel betekend en gezorgd voor een passend en mooi afscheid. 

Familie Korf.

 

Afscheid in crematorium Sterrenheuvel te Haarlem op 16 juni 2021

“Warm, compleet en dichtbij” zo zou ik Marleen in 3 woorden willen omschrijven.

Als je moeder overlijdt en je weet niet waar je moet beginnen dan is het fijn dat iemand je enigszins op weg helpt.  Met Marleen aan onze zijde was het meer dan dat. Naast dat ze ons zorgvuldig door alle te nemen stappen voor de uitvaart hielp, voelde ik een oprechte betrokkenheid. Ze overzag naast alle te nemen handelingen ook onze strubbelingen, en schroomde niet ons hier ook bij te helpen. Keuzes maken ging ook wel gepaard met meningsverschillen. Marleen hielp ons hier liefdevol bij.

Ik kijk er op terug met een zeer tevreden gevoel. We hebben het mooi en waardig voor iedereen mogen afsluiten.

En als laatste raad ik een ieder aan om het laatstewensengesprek op tijd met Marleen te doen. Het heeft ons veel rust gegeven omdat al veel vooraf besproken was.

Dank je wel Marleen

Bianca Basjes en Manja Braak-Basjes,  juni 2021

 

Lieve Marleen,

Zo fijn!

Dat je er was om de uitvaart van onze moeder te verzorgen, het voelde gelijk weer vertrouwd, bijzonder en toch gewoon.

Nogmaals, dank je wel!

Lieve groeten,

Gijs

John en Wilma  (Zwaag januari 2020)

 

“Marleen heeft de crematie van mijn moeder verzorgd.

Mama lag bij ons thuis opgebaard en elke dag kwam Marleen even langs. Voor mam, maar vooral ook voor ons. Zij is niet alleen professioneel, maar ook emotioneel betrokken. Het voelde veilig, warm en vertrouwd. Elke dag leerde zij onze familie beter kennen. En elke dag kreeg de uitvaart meer vorm. In alle rust. Wij kozen de muziek en zochten teksten en gedichten uit, waardoor het afscheid heel persoonlijk en eigen werd. Al het regelwerk konden we aan Marleen overlaten. Een hele geruststelling, zeker als je wereld net is ingestort.

Uiteindelijk is het precies geworden wat mama mooi had gevonden: een warm huiskamerafscheid met iedereen die haar lief was rondom haar kist, met de muziek, teksten, foto’s en bloemen waar mam zo van hield. Dat geeft een heel fijn gevoel.

Ik zou eerlijk gezegd niet weten hoe ik die zware eerste weken na het overlijden door had moeten komen zonder Marleen. Ze is een enorme steun geweest voor mij en mijn gezin, ook in de periode na de uitvaart. Ik had me geen betere start van de rouwperiode kunnen wensen. Zij heeft een van de grootste verliezen in mijn leven draaglijk gemaakt. Dankjewel, lieve Marleen. Niet alleen voor een prachtig afscheid van mijn mama, maar vooral ook voor het bijstaan van ons gezin.”

Nora Mol-Lagrand  (Twisk, april 2019 )