Reacties van nabestaanden

Afscheid van Jannie Voogt van der Spek

Na een enorme schok door het onverwachte einde bracht Marleen rust en kalmte maar ook betrokkenheid.  Ze nam voldoende de tijd om te luisteren en in te leven. We ontvingen na het overlijden van mijn vrouw Jannie veel steun van haar. Ze gaf ons keuzes die pasten bij onze wensen en regelde het afscheid vlot en prima. Ook na de crematie was er voldoende aandacht en support.

Simon Voogt (Hoogwoud mei 2024)

 

Afscheid van Piet Boonstra

Marleen,

Hoe kan ik jou bedanken voor alles wat je hebt gedaan voor en na Piet zijn overlijden. De gesprekken die we met jou voerden gaven ons rust en vertrouwen. Je opperde mogelijkheden zoals zelf de kist helpen maken bij Siem Boots in Bobeldijk en een mooie afdruk van onze handen door Jennifer Heinze van memory bodycasting. Wat zijn we blij dat we deze fijne mensen mochten ontmoeten op ons laatste stukje levenspad samen. Na het overlijden van Piet waren we samen een team, alles wat Piet wilde is gerealiseerd.

Het was een prachtig mooie uitvaart, Zo waardevol, Piet zou trots op je zijn geweest.

Guda en Rossi (Hoogwoud, januari 2024)

 

Afscheid van Tiny Rood-Hulst

En zo gaat het leven weer door… met het gemis en nieuw leven, een lach en een traan.

Het moment dat we van huis vertrokken, na het overlijden van mam in een hele donkere week vol regen en harde wind bracht de zon ons op de dag van het afscheid naar schagen.  Op het moment van vertrek van huis brak de zon door  en aangekomen bij de altijd drukke Herenweg was deze nu volledig stil en het natte wegdek schitterde in de zon. Een mooi moment op deze verdrietige dag.

En zo voelen wij dat nu nog, zo verdrietig en ook weer zo mooi, voor ons blijft dit een fijne herinnering aan de liefde van mam voor ons en mooie afsluiting van haar liefdevolle leven.

Bedankt dat je je zo betrokken voelde Marleen.

Hans en Ella Rood (Hoogwoud, oktober 2023)

 

 

Afscheid van Anneke Zijlstra

Ik wil je bedanken voor alles wat je de afgelopen week voor me gedaan hebt. Mijn moeder heeft een geweldig afscheid gehad zoals ze verdiende.

Monique van Meerbeek-Zijlstra (Spanbroek, september 2023)

 

 

Afscheid van Anneke Schaper der Alder Wereldt van Sint John-Welman 

Lieve Marleen, bedankt voor je mooie begeleiding van ons gezin tijdens onze verdrietigste periode van ons leven. We hadden zoveel verdriet maar waren ook weer sterk. We hadden zachte woorden met elkaar maar soms was onze tong scherp. Evengoed hebben wij ons staande gehouden dankzij jouw begeleiding. Namens het hele gezin zijn we dankbaar voor jou. Liefs van ons

Familie Schaper der Alderwereldt van Sint John (Hoorn, juni 2023)

 

 

Afscheid van Theo Hübner

Mijn vader wist dat zijn levenseinde nabij was en wilde heel graag zijn wensen bespreken met een uitvaartbegeleidster. Marleen heeft samen met ons de uitvaart doorgenomen. Zij begreep zo goed wat mijn vader bedoelde en hoe hij het voor ogen had. Na zijn overlijden hebben we heel veel steun gehad aan Marleen. Niet alleen voor het regelen van een mooie uitvaart, maar ook persoonlijke steun. Dagelijks hadden wij contact, alles was bespreekbaar en Marleen heeft ook hele goede ideeën naar voren gebracht. Na de uitvaart hebben we nog een heel fijn gesprek gehad. Marleen is voor ons een dierbare toevoeging geweest voor, tijdens en na de uitvaart van mijn vader.

Wilma Faijdherbe en familie  (Hoogwoud, januari 2023)

 

 

Afscheid van Thea Swager-Kamminga

Dankjewel Marleen voor je hulp en support deze donkere dagen! Het gemis is nog groot maar we denken terug aan een mooi afscheid. We hebben er een mooie herinnering aan overgehouden en dat is mede dankzij jou.

Lieve groet van Raymond en Sandra Swager (Zwanenburg, november 2023)

 

 

Afscheid van Ciska Stam-Kamps

Wat was het een warm, liefdevol, persoonlijk, verrassend, waanzinnig, eigentijds, amusant afscheid.

Wat hebben jullie hier veel liefde en aandacht in gestopt. Alles klopte, super gevarieerd, juist niet dramatisch, maar levendig, vol kleur, prachtige muziek, een live koor en passende, pakkende teksten van iedereen. De opstelling was maximaal ideaal.

Bijzonder toch dat je vandaag de dag nog zo’n fantastisch koor op de been kan brengen. Het ‘Memorykoor’ wat gedirigeerd werd door Marjo, is uniek te noemen. En ook dat ze ‘Non ti scordar di me’ kon zingen was zeer indrukwekkend.

Eén en ander heeft mij tot tranen toe bewogen en op diverse momenten kippenvel ontlokt. Ja het was soms emotioneel. We zijn heel dankbaar om hiervan deel te hebben uitgemaakt.

En ja, we hebben enorm genoten! Dankjewel! Willen jullie nu een pepermuntje?

Liefdevolle groet, Vera en Annet (juni 2022)

 

 

Afscheid van Wil Sanderse-Kriek

Nadat de laatste gasten op weg naar huis zijn, blazen we even uit na een enerverende mooie dag… Mede dankzij jou kijken we terug op een uitvaart zoals we in ons hoofd hadden. Sober, maar wel met de familie en naasten die we erbij wilden hebben. De bijeenkomst was lekker vrijblijvend en onder regie van jou verliep het echt soepel en warm. Alles credit voor jou hoe je het aanvoelde en ook sturing gaf. Ook namens Menno heel erg bedankt voor je werk en persoonlijke betrokkenheid. We laten de dag even bezinken en kijken terug op een geslaagd afscheid op alle fronten.

We zijn blij en dankbaar voor het werk dat je voor ons hebt gedaan. Alles in een fijne sfeer en keurig verzorgd! We kregen van diverse familieleden nog te horen hoe fijn en passend alles was geregeld. Ook mooi om te lezen dat je een deel van de factuur aan de paarden in Spanje doneert!…  dat siert je..

Groet; Robin en Menno Sanderse (december 2021)

 

 

Afscheid van Hendrik Stoker.

Marleen heeft ons geweldig geholpen in de week na het overlijden van mijn man en onze vader. Ze voelde als familie die er helemaal bij hoorde.

Het afscheid, de condoleance en begrafenis zijn prachtig verlopen waarbij Marleen een belangrijke rol heeft gespeeld in de organisatie. Haar betrokkenheid en meelevendheid, maar ook haar aandacht na de begrafenis waren echt hartverwarmend en hebben geholpen bij het verwerkingsproces.

Ook voor de acht kleinkinderen was ruimschoots aandacht; ze werden er allemaal bij betrokken waardoor het ook voor hen als een heel natuurlijk afscheid voelde. We kijken met een goed gevoel terug op deze periode.

Marleen, nogmaals bedankt voor je aanwezigheid en hulp!

Lieve groeten van ons allemaal

Familie Stoker. (Hoogwoud, september 2021)

 

 

Afscheid van Dick Korf.

We waarderen haar hulp, zorg en betrokkenheid enorm. Marleen haar persoonlijke benadering maar ook haar meedenken heeft er voor gezorgd dat wij ons in deze moeilijke tijd konden richten op het afscheid zoals vader en wij dat graag wilden. De inzichten, tips en ontzorging van Marleen hebben er voor gezorgd dat hele proces tot en met het afscheid als een mooi geheel is verlopen, met een gedenkwaardig afscheid op een stralende dag.

Bedankt Marleen,  je inlevingsvermogen, zorg, betrokkenheid en persoonlijke benadering hebben voor ons als familie heel veel betekend en gezorgd voor een passend en mooi afscheid. 

Familie Korf. (Warmenhuizen, juni 2021)

 

 

Afscheid van Cok Basjes-Riteco

“Warm, compleet en dichtbij” zo zou ik Marleen in 3 woorden willen omschrijven.

Als je moeder overlijdt en je weet niet waar je moet beginnen dan is het fijn dat iemand je enigszins op weg helpt.  Met Marleen aan onze zijde was het meer dan dat. Naast dat ze ons zorgvuldig door alle te nemen stappen voor de uitvaart hielp, voelde ik een oprechte betrokkenheid. Ze overzag naast alle te nemen handelingen ook onze strubbelingen, en schroomde niet ons hier ook bij te helpen. Keuzes maken ging ook wel gepaard met meningsverschillen. Marleen hielp ons hier liefdevol bij.

Ik kijk er op terug met een zeer tevreden gevoel. We hebben het mooi en waardig voor iedereen mogen afsluiten.

En als laatste raad ik een ieder aan om het laatstewensengesprek op tijd met Marleen te doen. Het heeft ons veel rust gegeven omdat al veel vooraf besproken was.

Dank je wel Marleen

Bianca Basjes en Manja Braak-Basjes, (Haarlem,  juni 2021)

 

 

Afscheid van Riet van den Broek-Sijmons.

Lieve Marleen, Zo fijn!

Dat je er was om de uitvaart van onze moeder te verzorgen, het voelde gelijk weer vertrouwd, bijzonder en toch gewoon.

Nogmaals, dank je wel!

Lieve groeten,

Gijs

John en Wilma  (Zwaag januari 2020)

 

 

Afscheid van Ans Lagrand-Meijerink.

Mama lag bij ons thuis opgebaard en elke dag kwam Marleen even langs. Voor mam, maar vooral ook voor ons. Zij is niet alleen professioneel, maar ook emotioneel betrokken. Het voelde veilig, warm en vertrouwd. Elke dag leerde zij onze familie beter kennen. En elke dag kreeg de uitvaart meer vorm. In alle rust. Wij kozen de muziek en zochten teksten en gedichten uit, waardoor het afscheid heel persoonlijk en eigen werd. Al het regelwerk konden we aan Marleen overlaten. Een hele geruststelling, zeker als je wereld net is ingestort.

Uiteindelijk is het precies geworden wat mama mooi had gevonden: een warm huiskamerafscheid met iedereen die haar lief was rondom haar kist, met de muziek, teksten, foto’s en bloemen waar mam zo van hield. Dat geeft een heel fijn gevoel.

Ik zou eerlijk gezegd niet weten hoe ik die zware eerste weken na het overlijden door had moeten komen zonder Marleen. Ze is een enorme steun geweest voor mij en mijn gezin, ook in de periode na de uitvaart. Ik had me geen betere start van de rouwperiode kunnen wensen. Zij heeft een van de grootste verliezen in mijn leven draaglijk gemaakt. Dankjewel, lieve Marleen. Niet alleen voor een prachtig afscheid van mijn mama, maar vooral ook voor het bijstaan van ons gezin.”

Nora Mol-Lagrand  (Twisk, april 2019 )