Verliezen, doorgaan en passie voor paarden.

De Nederlandse Laura vangt al sinds 2012 verwaarloosde paarden op in Spanje en vecht daar voor betere regels en wetgeving. Op deze manier wil ze ervoor zorgen dat er meer wordt opgetreden tegen verwaarlozing van dieren. Via haar YouTube kanaal, Facebook en Instagram neemt ze je dagelijks mee in haar leven met en voor de paarden. Een spannende redding van een paard of een avondronde over de finca bij de ondergaande zon waar de paarden rustgevend grazen. Het is net of je er even bent

Onvermoeibaar blijft Laura uitleggen wat zij en haar team doen en waarom. Niets is haar te gek in het belang van de paarden. Nergens wordt naar mijn mening verdriet en blijdschap zo duidelijk en afwisselend in beeld gebracht als bij Paard in Nood! Er wordt veel gehuild en gescholden wanneer er een paard opgegeven moet worden en het wordt het gevierd als er weer een paard is gered. Zij inspireert mij enorm de goede tijden te vieren en in mindere tijden door te gaan en blijven geloven om het goede te doen.

Wanneer je rouwt omdat je een dierbare bent verloren lijkt de tijd soms stil te staan en weet je soms niet hoe je verder moet. Vanuit de praktijk heb ik geleerd dat de tijd niet alle wonden heelt maar er wel een laagje over kan leggen waardoor je weer op kunt staan en doorgaan. “( de paarden moeten toch gevoerd)”

Ook heeft rouwen bij paard in nood een belangrijke rol, een ritueel waarbij maatjes van de paarden gelegenheid krijgen om afscheid te nemen door een laatste snuffel, het team het paard met liefdevolle zachte handen laat gaan en elkaar troost. Het halster van het overleden paard krijgt een speciale plaats als herinnering.

Om Laura te steunen doneer ik €20,00 van iedere uitvaart die ik doe aan stichting paard in nood. Daarnaast kun je er ook prachtige paardrijkleding en paardenspullen kopen waarvan alle opbrengsten ook voor de paarden zijn.  Zoals je op de foto ziet heb ik er een mooie zweetdeken voor mijn paard Winderlien gekocht en een jas voor mijzelf.

Ik ben onder de indruk van het mooie werk van deze stichting om verwaarloosde paarden weer een mooi leven in vrijheid te geven en steun haar graag!

Wil je ook helpen? Dat kan op vele manieren! Informatie hierover vind je op de website.  www.paardinnoodspanje.nl